X

Letters

Hoeveel geef ik weg van mijn geld?
Discipelschap, Letters
Hoeveel geef ik weg van mijn geld?
13 november 2018 4
Hoeveel geef ik weg van mijn geld? Drie procent, tien procent, vijftien procent of meer? Wat vraagt God hierin van mij? De arme weduwe in het verhaal van Jezus geeft meer dan ze heeft (Lukas 21:1-4). (meer…)
Lees verder
Mama, jij kan je ook niet vinden hè?
Gezin, Letters
Mama, jij kan je ook niet vinden hè?
17 juli 2018 16
Gezondheid was iets bijna vanzelfsprekends voor mij… Tot mijn moeder vier jaar geleden de diagnose ‘jong Alzheimer’ kreeg. 57 jaar, nog volop aan het werk en actief op allerlei fronten: in de kerk, als vrijwilliger, en altijd zich aan het inzetten voor anderen. Volop aan het genieten van de kleinkinderen ook. (meer…)
Lees verder
Snikken en grimlachjes
Hersentumor, Letters
Snikken en grimlachjes
28 november 2015 9
‘Madrid, november 2015 Beste Eline, Voor jou deze keer een gedicht zonder humor, Want dit jaar bleek dat jij hebt: een hersentumor.’ Met mijn familie vieren we elk jaar Sinterklaas met lootjestrekken en gedichten. De persoon in kwestie krijgt een persoonlijk gedicht, waarin zijn of haar afgelopen jaar wordt gememoreerd. (meer…)
Lees verder
Een orkaan in de tropen
Hersentumor, Letters
Een orkaan in de tropen
23 januari 2015 0
Tropenjaren. Zo noemen ze de levensfase waar wij in zitten. Allebei een baan, en kleine kinderen (in ons geval drie onder de 4 jaar). Oftewel: altijd druk, puzzelen met tijd, hard werken. En nu raast er een orkaan door de tropen. (English translation below the Dutch text) (meer…)
Lees verder
Kankerboek
Letters
Kankerboek
15 januari 2015 2
Hoe toevallig, het laatste boek wat ik uitlas voor dit alles gebeurde, was een kankerboek. (Is dat eigenlijk een genre? Kankerboeken? En dan bedoel ik niet formeel, in de zin van: een aparte plank in de boekhandel waar dan een bordje bij hangt: ‘Kankerboeken’, zoals je ook een aparte sectie ‘Kookboeken’ hebt. Maar informeel wel, toch? Je zou iemand kunnen horen zeggen: “Ik ben dol op kankerboeken.” Ik denk het wel.) Het boek dat ik in december las dus. The fault in our stars, een young adult-roman van John Green. Leerlingen van me hadden het er al tijden over. (meer…)
Lees verder