X
Aan de slag als fondswerfcoach binnen Navigators
Discipelschap

Aan de slag als fondswerfcoach binnen Navigators

23 februari 2016 5

Mijn collega’s binnen Navigators trainen, inspireren en toerusten in het werven van persoonlijke fondsen. Ze helpen om verwachtingsvol te bidden en pro-actief te werken om volledig op budget te zijn, zowel persoonlijk als binnen teamverband. Dit is wat ik per 1 februari binnen Navigators aan het doen ben in mijn nieuwe functie als landelijk Fondswerfcoach. Dat betekent dat ik volledig ben gestopt met mijn stafwerk (stadsleider) voor het plaatselijke studentenwerk van Navigators (NSV) in Amsterdam en Enschede.

De afgelopen maanden kwam ik steeds meer tot de conclusie dat mijn thuissituatie, met de ziekte van Eline en drie jonge kinderen, niet goed te combineren is met het hectische en onregelmatige werk als studentenstaf (gemiddeld werkte ik twee avonden in de week en één weekend per maand). Alle contacten, gesprekken en trainingen over Jezus volgen; met verschillende teams, groepen en individuele studenten, zijn fantastisch (en dit was al 4,5 jaar mijn droombaan!), maar ik wil Eline, Neeltje, Viktor en Josefien meer tijd, aandacht en energie kunnen geven.

Het maakt me verdrietig om mijn dromen voor studenten los te laten. Tegelijk lucht het ook op om deze stap te zetten. En ik ben heel blij dat het werk onder studenten doorgaat onder leiding van mijn bevlogen collega’s.

Als Fondswerfcoach ben ik nu vanuit het landelijke kantoor in Driebergen mijn collega’s (van NSV-studenten, LEF-tienerwerk, NavMissions, etc.) aan het inspireren, trainen en toerusten in het opbouwen van een persoonlijke achterban, zodat het stafwerk ook financieel mogelijk blijft. Veel meer een 9-tot-5-kantoorbaan met overzichtelijke doelen. Deze nieuwe baan is niet mijn droombaan. Toch ben ik dankbaar voor deze mogelijkheid en heb ik zin om me te gaan focussen op één onderwerp (God en geld/rentmeesterschap) en daarin collega’s en Navigators te ondersteunen.

Zelf blijf ik overigens ook ‘gewoon’ van giften leven. Voor mijn functie als Fondswerfcoach is namelijk geen algemene pot waar ik gebruik van kan maken, daarom blijf ik dus afhankelijk van mensen die enthousiast zijn over het werk dat ik voor Navigators doe.

= = =
Wil je een paar keer per jaar mijn (digitale) Navigators-nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan even een berichtje via het Contactformulier op deze blog.

There are 5 comments

 • Jetteke schreef:

  Moeilijk en toch goed, lijdend en leidend achter Jezus aan, zoekend en vindend, met hele antwoorden en vragen, maar ook halve. En toch… Wees gezegend, in Jezus’ Naam, ook in dit nieuwe werk en jullie allemaal in het dagelijks leven. Goed om jullie weer even te lezen. Jetteke.

 • Judith schreef:

  Dapper Michiel. En ook heel herkenbaar. Wij hebben ook al meermalen moeten terugschakelen van ‘droombaan’ naar ‘prima baan’ omwille van thuis, en ook al is het aan de ene kant rouwen, het regelmatige en meer voorspelbare karakter van een 9-5 baan heeft ons wel heel veel rust gegeven. Dat wens ik jullie ook toe. Veel sterkte met jullie weg vinden hierin!

 • Marlies schreef:

  Fijn van jullie te horen. Waardevolle stap die je beschrijft! Mooi dat je dit kan gaan doen: je hebt er een hoop ‘onverwachte’ missies bij gekregen! Groeten voor jullie samen en ik blijf voor jullie bidden, Marlies Averdijk

 • marie schreef:

  Heel veel succes & zegen in deze nieuwe functie met alle nieuwe uitdagingen die erbij horen! Dat je er op de ene of andere manier genoeg voldoening zult halen!

 • Ik ben best wel benieuwd naar je coaching! 🙂 Thanks alvast man, dat je hiermee ons als collega’s gaat ondersteunen.
  Lijkt me toch ook écht wel een mooie job, hoop dat je ervan gaat genieten!

 • Laat een reactie achter