X
“…7, 8, 9, 10, wie niet weg is, is gezien…”
Amersfoort, Gezin

“…7, 8, 9, 10, wie niet weg is, is gezien…”

24 juni 2016 17

“…7, 8, 9, 10… ik kom… wie niet weg is, is gezien!”. Drie verdiepingen, vier slaapkamers, een woonkamer met uitbouw, én heel veel hoekjes en gaatjes om je in te verstoppen. Vol enthousiasme rennen Neeltje, Viktor en Josefien rond tijdens een potje verstoppertje op de eerste dag dat we kijken in ons nieuwe huis. Vandaag verhuizen wij naar een koophuis in Amersfoort, na meer dan een derde van ons leven in Amsterdam te hebben gewoond.

Voordat we verstoppertje spelen, staan we met z’n vijven en opa en oma in een kring in onze nieuwe woonkamer en nodigen we Gods Heilige Geest uit in ons nog helemaal lege huis. Samen met de kinderen zingen we: “Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God, want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hij heeft mij lief, zijn vrede woont in mij. Ik zie naar hem op en ik weet Hij is mij steeds nabij.”

Dat Hij dichtbij is en blijft hebben we de in de zoektocht naar dit huis ook echt ervaren. Eind 2015 besloten we alle pijlen te richten op het zoeken van een koophuis in Amersfoort. Ons huisje in Amsterdam, hoe knus ook, barstte steeds meer uit z’n voegen met drie opgroeiende kinderen en Eline die rust nodig heeft in haar herstel. Ook de drukte van de stad met veel prikkels en de wens om ergens te gaan wonen waar we voorlopig niet weg zouden hoeven, maakte dat we op zoek gingen naar iets nieuws. Eind december deden we een eerste bezichtiging in Amersfoort. Nog geen maand later (na zes bezichtigingen, bezoekjes aan de hypotheekadviseur en allerlei uitzoekwerk) werd ons eindbod geaccepteerd; op een woning waar we tijdens de bezichtiging alleen maar van konden dromen dat we er ooit zouden wonen. De hypotheek kwam begin februari rond en, omdat alles zo snel en vlot was verlopen, leek het of er een klein wondertje had plaatsgevonden in het leven van de Nappies… 🙂

Twee weken geleden (10 juni) kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en zijn we flink aan het klussen geweest om alles klaar te krijgen. We voelen ons enorm gesteund door alle vrienden en familie die hebben geholpen om ons huis mooi te maken. Daarnaast was via een door vrienden opgezette crowdfundingactie binnen een week het volledige bedrag binnen (waarvoor onze enorme dank!) voor het inhuren van een verhuisbedrijf om al onze spullen in te pakken (gisteren) en vandaag naar Amersfoort te verhuizen.

IMG_8567

In één dag ingepakt door één (!) inpakker van het verhuisbedrijf: alles staat klaar.

De afgelopen maanden hebben we langzaamaan afscheid genomen van Amsterdam. Met pijn in ons hart, omdat we allebei zo gehecht waren aan de hectiek, de leuke eetcafeetjes, ‘ons park’ en onze achtertuin met trampoline en glijbaan (om maar iets te noemen). En wat een mooie herinneringen liggen er ook in ‘ons Mokum’: studie, studentenvereniging, verliefd, verloofd, getrouwd, kerk, vriendschappen en drie gezond geboren kinderen. De afgelopen weken maakten veel positieve energie los en gaven veel gezelligheid met al het geklus en voorbereiden op het verhuizen. Daarnaast was het ook hectisch, chaotisch en stressvol. Daarom zien we des te meer uit naar de tijd van rust en ruimte die gaat ontstaan nu we vanaf vandaag in Amersfoort wonen. De komende dagen richten we ons huis verder in, en begin volgende week trekken we dan echt in ons nieuwe huis, waar we wat ons betreft nog jaren hopen te wonen.

Ruimte, ruimte, ruimte...

Ruimte, ruimte, ruimte…

En dat idee geeft rust. Rust voor Eline, nu ze echt tot rust kan komen als ze ’s middags slaapt en verder bezig gaat met haar herstel (binnenkort volgt nog een update over alle ontwikkelingen op medisch vlak). Rust voor ons als gezin, omdat we veel meer ruimte hebben in een huis met twee keer zoveel vierkante meters (we gaan van 60 naar 120). Rust voor mijn ouders, die ons veel helpen met de kinderen en nu nog maar op vijf minuten fietsen wonen. En rust voor mijzelf (Michiel), omdat de drukke tijd van alles regelen voor deze transitie erop zit en de reistijd naar mijn werk (in Driebergen) ook is gehalveerd.

Nogmaals, via deze weg: enorm bedankt voor alle steun, hulp en bemoediging van de afgelopen weken en maanden. Dank voor jullie tijd, gebed, geld, advies, knuffels, kaarten en liefde!

In onze nieuwe achtertuin voor een mooie kers.

In onze nieuwe achtertuin voor een mooie kers.

There are 17 comments

 • Chantal schreef:

  Wauw! Geniet ervan!

 • Agaath /hordijk-den Hertog schreef:

  Wat een feest en wat heerlijk allemaal! Veel geluk en zegen in jullie nieuwe huis. Prachtig om zo als gezinnetje de zegen van God te vragen! Ontroerend.

 • Jetteke schreef:

  Wow, zelfs een kersenboom! Geweldig! 😄

 • suzyandrews schreef:

  Ik hoop dat jullie daar heel blij zullen zijn – een nieuw begin! Ik hou jullie in mijn bidden.

 • titus en lubbien schreef:

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. ziet er prachtig uit! en dat jullie kinderen er nog maar heel veel verstoppertje mogen spelen. en God gaat met jullie mee…..ook in Amersfoort!

 • baukje schreef:

  Van harte met jullie nieuwe stekkie!! Zo vanaf de foto te zien een supermooi huis! X

 • Marie schreef:

  Veel succes met het inrichten van jullie nieuw huis, dat het snel een thuis mag zijn.
  We zullen jullie missen in Amsterdam.
  Tot snel weer!!
  Liefs

 • hilde schreef:

  gefeliciteerd! blij voor jullie Geniet er van!

 • Monika schreef:

  Wat fantastisch, gefeliciteerd en veel geluk!

 • Linda Kitchen schreef:

  Gefeliciteerd met jou nieuwe woning. Succes in Amersfoort en veel Gods zegen

 • Sigrid Breunesse schreef:

  Ziet er goed uit!!! Geniet van jullie nieuwe huisje en elkaar!!

 • James Hill schreef:

  Dat kijkt als een mooi huis om een huis binnen te maken!

 • Egbert Boerma schreef:

  Wat een prachtig bericht en een mooie stap naar een hoopvolle toekomst. Van harte gefeliciteerd en een gezegende tijd in Amersfoort gewenst.

 • Ankie en Elo Wolswinkel schreef:

  Een mooie wens gaat in vervulling. Geniet er van en Gods zegen in jullie nieuwe home wensen wij jullie toe!

  Ankie en Elo Wolswinkel

 • Roos schreef:

  Wow, wat fijn zeg en heel erg mooi! Geniet van al die ruimte!
  Liefs, Roos

 • Rianne & Dik schreef:

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis in Amersfoort!! Super gaaf dat jullie nu de rust en ruimte hebben om dat te kunnen doen wat nodig en fijn is en ook dat opa en oma (Corry en Tjerk) zo vlak om de hoek wonen!! Eerst bijkomen van alle hektiek en dan lekker genieten van jullie nieuwe stek! Lieve groetjes van Rianne en Dik

 • Gerald en Annetje schreef:

  Dag lieve buren wat een goede beslissing en wat klinkt het mooi! Geniet van de rust en de mooie zomer. Liefs Senna, Isla, Gerald en Annetje

 • Laat een reactie achter