X
Geven met invloed op je levensstijl
Discipelschap

Geven met invloed op je levensstijl

25 april 2019 3

“Bedenk eens wat God aan ons gaf: Hij gaf Zich helemaal. Waarom zouden wij dan iets achterhouden?” Het weggeven van je geld, een onderwerp waar misschien wel een taboe op rust. Want, je rechterhand hoeft toch niet te weten wat je linkerhand geeft?

Michiel Nap (36) traint bij discipelschapsbeweging Navigators beginnende zendelingen in het leven van giften. Hij is ervan overtuigd dat het volgen van Jezus ook gevolgen heeft voor je portemonnee. “We mogen op zo’n manier geven dat het invloed heeft op onze levensstijl.”

Verder lezen of luisteren? Klik dan hieronder op de link naar de pdf of podcast.
Dit verhaal verscheen in het tijdschrift Volken & Talen, een jaarlijkse uitgave van Wycliffe Bijbelvertalers. Klik hier voor alle publicaties van Wycliffe.

Link naar pdf met het hele artikel. Geschatte leestijd: 3-5 minuten.
Link naar podcast met een deel van het interview. Luistertijd: 47 minuten.

Quote van het interview in het Nederlands Dagblad
Leuk om te noemen: nadat dit interview in het tijdschrift van Wycliffe verscheen, schreef het Nederlands Dagblad erover (23 april). In de rubriek waarin ze een paar van de christelijke tijdschriften van die week uitlichten, werd ik gequoot. Klik hier voor een directe link naar het stukje op ND.nl, of klik hieronder op de ‘printscreen’.

De ‘printscreen’ van de rubriek ‘Blogs en bladen’ waarin ik werd gequoot.

There are 3 comments

  • lubbien schreef:

    inderdaad kwam ik het tegen in het ND. zo ongeveer ging het ook toen we zelf gingen opvoeden, iedere week wat zakgeld en daar dan eerst wat van in het spaarpotje van TEAR doen. dat vond John zo leuk om te doen….dat hij regelmatig er alles in gooide! en inderdaad ik heb soms ook het gevoel dat er een taboe op rust en is altijd geleur om geld en er wordt maar zelden over gepreekt. maar gelukkig nemen ook veel wel hun verantwoordelijkheid. Bij tear leerden we vroeger dat je eerst wat voor de Heer is opzij legt en dan verder budgetteert als je geld binnenkomt. Een vriend van ons zei: ”toen ik studeerde kreeg ik 500 gulden p.m. van mijn pa en gaf 50 weg. Nu ben ik tandarts en heb veel te besteden maar vind het veel moeilijker daar mijn tienden van te geven. Het is zoveel…..” Vrede en alle goeds maar weer voor jullie!

  • Magda Keijser schreef:

    Wat je geeft krijg je terug….en of het nu gaat om liefde of om geld. Liefde is voelbaar en geld is tastbaar en als je daarmee een ander kan helpen, hoe klein ook, dan geeft dat enorm veel voldoening. Geld is slechts een middel, en geluk zit niet in geld maar in gevoelens van geluk!!

  • Jetteke schreef:

    Toen wij opgroeiden stond er tussen de middag een potje voor de zending op tafel. We mochten daar een dubbeltje ingooien, voor een boterham met tevredenheid (geen beleg). Dat vonden we prachtig. Toen we een kwartje (ja, dat bestond toen nog) zakgeld kregen, mochten we de helft in de collectezak doen. Dat vonden we heel speciaal. Geld, tijd, aandacht aan anderen geven, we zijn er mee opgevoed en daar ben ik enorm dankbaar voor. Het is allemaal deel van het normale leven met God, al vergeten we dat wel eens. Leuk, om te lezen hoe jullie het met de kinderen doen. Mooi artikel. Leuk gesprek (beetje lang).

  • Laat een reactie achter